Sikkerhetsledelse AS

Eksportkontroll og kunnskapsoverføring

 

Vi tilbyr spesialiserte tjenester innen forebyggende sikkerhet, med fokus på eksportkontroll og kunnskapsoverføring. Vårt mål er å sikre at deres virksomhet opererer i samsvar med norsk sikkerhets- og forsvarspolitikk, samtidig som vi reduserer risikoen for spredning av masseødeleggelsesvåpen og relatert utstyr.

Eksportkontrollen retter seg mot to formål:

  1. Sikre eksport av forsvarsmateriell: Å sørge for at eksporten av forsvarsmateriell fra Norge skjer i tråd med nasjonal sikkerhetspolitikk. Vår ekspertise sikrer at dere oppnår nødvendige tillatelser og overholder gjeldende regler og forskrifter.
  2. Kontrollere flerbruksvarer: Sikre at eksporten av flerbruksvarer ikke bidrar til spredning av masseødeleggelsesvåpen eller deres leveringsmidler. Vårt grundige arbeid sikrer at varer, teknologi og tjenester med potensiell militær anvendelse blir nøye vurdert og kun eksportert etter nødvendige godkjennelser.

Vi bistår også virksomheter og sektorer som ønsker å innføre rutiner for rekrutteringsprosesser og oppfølging av ansatte fra høyrisikoland. Våre tjenester inkluderer:

  • Rekruttering: Vi tilbyr sjekklister, intervjumaler og opplæring i bruk av disse. Våre verktøy hjelper dere med å identifisere potensielle sikkerhetsrisikoer under intervjuene, og vi inkluderer også informasjon om kontaktetablering og avhørsmetodikk.
  • Oppfølging av ansatte: Vi utvikler samtalemaler og gir opplæring i effektive bruk av malene. Malene brukes av ledere og dedikerte sikkerhetsressurser til å gjennomføre jevnlige samtaler med ansatte fra høyrisikoland.
  • Målet er å øke kunnskapen og bevisstheten rundt utfordringer knyttet til kunnskapsoverføring og eksportkontroll. Vi skreddersyr samtalemaler som passer deres virksomhets sikkerhetskultur. Våre samtaler hjelper de ansatte med å ta veloverveide beslutninger og gir støtte for å unngå situasjoner der de kan bli utsatt for påvirkning eller press i ettertid.

Ønsker du å vite mer? Send en e-post til post@sikkerhetsledelse.no eller ring oss på telefon 66109940 for en uforpliktende og hyggelig prat.

 

 

Kontakt oss

Vi er her for å skape trygghet – kontakt oss for en hyggelig prat

Google rating
Skriv en Google-anmeldelse
Ved å bruke denne nettsiden aksepterer du vår personvernerklæring og bruk av cookies.
Designet av Norgesdesign. Utviklet i Docly